fbpx

Články

Perez Gonzalez při stíhací jízdě chyboval, Kocourek zlepšuje

Předposlední závod letošní sezóny kategorie World Supersport 300 se uskutečnil dnes odpoledne na okruhu v portugalském Portimãu, který je přezdíván „horská dráha“ pro své ikonické rozvržení. Po složité kvalifikaci, kterou ovlivnil silný vítr a přerušení červenou vlajkou, se oba jezdci týmu Accolade Smrž Racing těšili, že v závodě budou moci ukázat svůj skutečný potenciál. José Luis Perez Gonzalezse vrhnul na stíhací jízdu z 26. pozice okamžitě po startu, a probojoval se až na bodované pozice během několika kol. Poté bohužel chyboval a jeho snaha o světové body skončila pádem. Jonáš Kocourek předvedl solidní výkon při svém teprve druhém závodním víkendu v mistrovství světa a na okruhu, který nezná. Cílem projel na 30. pozici a v závodě zajel své nejrychlejší kolo celého víkendu.

Matthieu Merland (crew chief): „Po pátečních volných trénincích to vypadalo velmi nadějně. José Luis skončil na dobré 10. pozici a Jonáš, který se učí novou náročnou trať, odjel celkem 33 kol a skončil se solidním časem 1:59.1. Postupně se zlepšoval. Superpole bylo poněkud zvláštní. Foukal silný vítr a byla červená vlajka. Spoustu jezdců čekala, než opět vyjeli na trať, a s pouze 30minutovou kvalifikací to pro José Luise znamenalo pouze 26. pozici. Jonáš se opět zlepšil a skončil 37. s časem 1:58.8. Silný vítr byl i na samotný závod. José tlačil na pilu, aby se dostal do přední skupiny z 26. pozice na startu, ale pro chybu nedokončil. Zato Jonáš měl dobrý závod. Měl dobrou rychlost a jeho časy byly velmi konzistentní. Zlepšil si svůj nejlepší čas na 1:58.4. Zítřejší druhý závod bude ještě napínavější, a možná i dost odlišný, jelikož by mělo pršet.”

Jonáš Kocourek: „Víkend je zatím pro mě hodně úspěšný. Hned v prvním tréninku jsem se cítil dobře. Tahle trať je opravdu úžasná, úplně jiná, než na co jsem zvyklý, a moc se mi to líbí. Tréninky se nám docela povedly a ani kvalifikace nebyla špatná, startoval jsem z 36. místa. S výsledkem závodu jsem moc spokojený. Dokázal jsem se držet se skupinkou co startovala přede mnou, než jsem asi 6 kol před cílem chyboval, a ztratil 2 vteřiny. Pak už bylo těžké skupinku dojet, nicméně i tak jsem moc spokojený, protože se mi podařilo v závodě opět zrychlit. Víkend zatím hodnotím pozitivně.”